Veelgestelde vraag
Kerio : E-mailfilters

E-mailfilters in Kerio hosted mail

In hosted mail kun je e-mailfilters instellen. Hiermee kun je e-mailberichten volgens bepaalde criteria bijvoorbeeld automatisch in een juiste map laten plaatsen, automatisch laten verwijderen of automatisch laten doorsturen.
De e-mailfilters vind je via de instellingen. Klik hiervoor rechts bovenin op je naam en daarna op ‘Instellingen’. Door op de linkertekst ‘Filters’ te klikken, ga je naar de filteropties.
kerio06
Om een nieuwe filter te maken, klik je op de knop ‘Nieuw filter’. Er komt dan een simpele versie voor het aanmaken van een filter in beeld. Deze versie heeft beperkte functies. Wil je alle functies voor het aanmaken van een filter, klik dan aan de rechterkant op het icoon ‘…’ Via dit scherm kun je verschillende voorwaarden instellen via drop-downmenu’s.
kerio07

In het veld waar standaard ‘Van’ staat, kun je opgeven waarin de filter moet zoeken. De overige velden kunnen veranderen, omdat deze zijn gebaseerd op het eerste veld. Als je bijvoorbeeld een regel maakt die filtert op de berichtgrootte, dan krijg je andere invoervelden.

Om meerdere regels te maken voor een filter, klik je op het ‘+’-icoontje aan de rechterkant. Het filter bekijkt de regels altijd van boven naar beneden.

Zodra je hebt aangegeven waar het filter naar moet zoeken, kun je aangeven wat er met deze e-mailberichten moet gebeuren. Hierbij kun je de linkerwaarde, waar standaard ‘Verplaatsen naar’ is ingevuld, aanpassen. De waarde die ernaast staat, wisselt. Zo staat er bijvoorbeeld bij de waarde ‘Afwijzen’ een opgaaf van reden. Als je klaar bent met het instellen van het filter, klik je op ‘Opslaan’.

Terug naar veelgestelde vragen